Test QNAP TVS-463 w benchmark.pl

Discussion in 'Co słychać u konkurencji ?' started by Krwiak, Oct 2, 2015.

Loading...
  1. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    2,415
    Local Time:
    8:19 PM
    Ratings:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Zapraszamy do przeczytania recenzji, na zachętę podsumowanie:

    QNAP-a TVS-463 to bardzo ciekawe rozwiązanie NAS o ogromnych możliwościach. To co bije na głowę inne urządzenia to niekonwencjonalne podeście do wykorzystania możliwości serwera nie tylko do przechowywania danych. Mamy tu na myśli bogaty zestaw aplikacji, które rozszerzają funkcje serwera. Kolejny atut to funkcje obsługi zdalnej i chmury prywatnej. Jednak najważniejszym a jednocześnie najciekawszym sposobem wykorzystania serwera są jego możliwości wirtualizacji QVM Desk oraz HybridDesk Station. Rozwiązania te sprawiają, że vNAS nie jest tylko składnicą plików, lecz aktywnym systemem w domowym czy biurowym centrum danych. Dzięki temu łatwiej jest sięgnąć do kieszeni po portfel, by stać się posiadaczem tego ciekawego rozwiązania.

    http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/qnap-tvs-463-test.html

     
  2. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nas fajny ale ja jakoś nie mogę się przekonać do serwerów z AMD :)
     
  3. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    2,415
    Local Time:
    8:19 PM
    Ratings:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Nazwa nie ta ? Czy wydajność za duża ;)?
     
  4. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Właśnie z tą wydajnością jest strach :)
    Niby : czterordzeniowy, AMD 2,4 GHz

    Ale jak kiedyś miałem lapa z AMD chodził bardzo wolno i się do niego zraziłem :D
     
  5. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    No błagam Cię, to jest odpowiedź godna ślepego oszołoma. Może jeszcze porównaj obecne procki do serii K5 "bo najstarsze i kiedyś źle działały".

    Playstation 4 ma procek AMD.
     
  6. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Lapa miałem Sony VAIO i to było rok temu.
    Na szczęście miałem 10 dni na zwrot.
    Wybrałem model w tej samej cenie i5 i chodzi do dzisiaj :)

    Takie jest moje zdanie.

    A jeśli chodzi o PS4 to wybrałbym xboxa :)
     
  7. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    2,415
    Local Time:
    8:19 PM
    Ratings:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    To co podesłać wersję AMD :)
     
  8. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie będę miał punktu odniesienia ;)

    Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka